Anadolu Rüyası
  • 16 Mayıs 2017
  • anadoluruyasi
  • 0

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Anadolu Rüyası” seyircilerle buluştu. 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen gösterinin bu yılki teması ‘Kaybolan İzler’di.

Öğrencilerin gerçekleştirdiği, bir halk kültürü ve sosyal sorumluluk projesi olan “Anadolu Rüyası” 14 Mayıs’ta seyirciyle buluştu. Geçtiğimiz yıl Uğur Okulları ve Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin (BUHOT GSK) proje ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki teması, “Kaybolan İzler”di. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Ordu, Giresun ve Yalova illerinde, okul öncesinden üniversiteye kadar tüm kademelerde öğrenim gören 200’den fazla öğrencinin üzerinde çalıştığı Anadolu Rüyası’nda, Milli Mücadele Dönemi’nin “Kaybolan Tarih Kahramanları” gün yüzüne çıkarıldı. Genel Sanat Yönetmenliğini Okan Gürbüz’ün üstlendiği gösterinin ilk perdesinde, Milli Mücadele yıllarında Mustafa Kemal Paşa’nın daveti ya da kendi vatanseverliğiyle yurt müdafaası için görev alan kişilerin hikayeleri sahneye taşındı. Milli Mücadele Zaferi’nin kazanılması ve Cumhuriyet’in Kuruluşu ile devam eden Gösteri, Anadolu Rüyası ekibi ve projede emeği geçen kişi ve kurumlara plaket verilmesinin ardından sonlandı.

RENGARENK GÜZELLİKLERİ YAŞADIK

Anadolu Rüyası projesinin hayata geçmesine öncülük eden Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Global Başkanı Enver Yücel, kültürel zenginliğimize değinerek projenin milli değerlerimizi koruma ve yaşatmasındaki öneminden bahsetti. Yücel, “Bu büyük gösterimizde, topraklarımızın üzerindeki kır çiçekleri gibi rengarenk güzellikleri yaşadık. Kültürel farklılıklarımızın bizim için nasıl bir değere dönüştüğünü seyrettik. Bu güzel ülkemizin ve gençlerimizin medeniyet ve kültürleriyle korunarak, bilimin ışığında ilerleyeceklerine hiç şüphem yok. Bu akşamki coşkuyu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ANADOLU RÜYASI HAKKINDA

Anadolu Rüyası, Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği ve BUHOT Akademi tarafından 2015 yılında kuruldu. Uğur Okulları’nda eğitim gören 8-25 yaş grubu öğrencilerinden oluşan halk oyunları topluluğu, Türkiye’nin çocuklarına Anadolu kültürünün öğretilmesi amacıyla kuruldu. Tüm bu planlama dahilinde konservatuvar halk oyunları bölümü mezunu eğitmenler ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu bünyesinde görev alan lisanslı antrenörler, öğrencilere Türk halk oyunları ve folkloru konusunda eğitimler veriyorlar. Anadolu Rüyası BUEK Kültür Projesi’nin en önemli farkı; okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve Üniversite olmak üzere 4 farklı yaş grubunu kapsaması. 4 farklı yaş ve eğitim grubunun ortak bir halk oyunları projesinde buluşması ülkemizde bir ilk. Anadolu Rüyası için tüm öğrenciler arasından seçilen Türkiye Karması ve bu karmanın ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerimizin aynı koreografi içerisinde hep birlikte sahne alacak olması bir diğer ilk.

Yardıma mı İhtiyacınız Var?