Anadolu Rüyası

Kaybolan İzlerKaybolan İzler - 2017

7
Şehir
21
Yaş Ortalaması
200
Gönüllü
2000
Seyirci
8
Ay Proje Süresi

Anadolu'nun Kaybolan İzleri Gün Yüzüne Çıkıyor

2015 yılında hayat bulan Anadolu Rüyası projesi, 2. yılında da özel bir tema ile sahneye taşındı. 2017 yılında Kaybolan İzler olarak belirlenen tema kapsamında Anadolu’nun kaybolan değerlerini gün yüzüne çıkartmak için çalıştık. Bu tema kapsamında, projemizin sadece bir gecelik gösteri olmaması için tüm yıla yayılan bir planlama yaptık. Bu planlama kapsamında temamıza uygun şekilde öğrencilerimizle birlikte her ay farklı bir kaybolan değeri aramak için köylerimize gittik. Bu köylerde evlere misafir olduk. İstedik ki; öğrencilerimiz kendi gelenek ve göreneklerini yerinde yaşayarak öğrensinler.

Yıllık planlama içerisinde Şubat 2017’de kaybolan tatlar, Mart 2017’de kaybolan kıyafetler ve Nisan 2017’de kaybolan adetler olarak devam eden serüvenimiz, Mayıs 2017’de kaybolan izler olarak seyirci le buluştu.

Milli Mücadelenin Halk Kahramanları

Kaybolan İzler teması kapsamında 14 Mayıs’ta yine özel bir gösteri ile tarihimizi sahneye taşıdık. Tarihimizin kaybolan şahsiyetlerini gün yüzüne çıkarttığımız gösterimizde Milli Mücadele yıllarında Mustafa Kemal Paşa’nın daveti ya da kendi vatanseverlikleri ile yurt müdafaası için görev alan Ege’den Yörük Ali Efe, Karadeniz’den Topal Osman Ağa, Balkanlar’dan Yahya Kaptan, Gaziantep’ten Karayılan ve Bursa’dan Erzurumlu Kara Fatma’nın hikayelerini sahneye taşıdık. 200 öğrencinin yer aldığı bu tarihi prodüksiyon için özel müzik, kostüm ve dekor hazırlıkları yapıldı. Yaklaşık 400 saat stüdyo müzik kayıtları yapıldı, 250 kostüm dikildi ve 300 saat dekor hazırlığı usta eller tarafından tamamlandı. Sivil toplum örgütleri ve eğitim kurumları içerisinde hazırlanan en ciddi ve en kapsamlı halk kültürü projesi olan Anadolu Rüyası gösterimi izleyenlerden tam not aldı.

Yardıma mı İhtiyacınız Var?