Anadolu Rüyası

Kültürler BuluşmasıKültürler Buluşması - 2016

5
Şehir
21
Yaş Ortalaması
250
Gönüllü
2000
Seyirci
8
Ay Proje Süresi

Türkiye'nin En Büyük Geleneksel Dans Şöleni

Anadolu Rüyası projesi kapsamında Türkiye’nin her yerinden lise ve üniversite öğrencileri 8 ay boyunca halk oyunları ve halk kültürü eğitimlerini sürdürdüler.

Eğitim kapsamında konusunda uzman eğitmenler tarafından öğrencilerimize halk oyunlarının yanı sıra geleneksel kostüm, geleneksel müzik ve geleneksel yaşam tarzı eğitimleri verildi. BUHOT Akademi tarafından yürütülen çalışmalar, yıl sonunda yapılacak olan gösterinin kurgusuna uygun şekilde tasarlandı. Öğrencilerimiz projemiz kapsamında yapılan çalışmalara tamamen  gönüllülük esasına uygun şekilde katılım sağladılar.

İlk yılında projeye Ordu, Giresun, İzmir, İstanbul ve Keşan’dan toplam 300 öğrenci katılım sağladı.

Anadolu Rüyasını alışılagelen halk oyunları gösterileri ya da çalışmalarından ayıran unsur, farklı illerde eğitim gören öğrencilerin aynı kurgu içerisinde bir araya gelmesidir. Ayrı ayrı kendi yöresel eğitimlerini alan öğrenciler, gösteri gecesinde bir araya gelerek bir mozaik oluşturdular.

300 dansçı ve 40 müzisyen ile Anadolu’yu resmetmek için tasarlanan projede, eğitimler konservatuvar halk oyunları bölümü mezunu öğretmenler tarafından verildi. Bu da projenin akademik yönünü ve kalitesini arttırdı.

Her Şey Bir Çocuğun Rüyası ile Başladı

Anadolu Rüyası projesinin bu yılki teması ve kurgusu içerisinde Uğur adında bir çocuğun rüyasını dans ve müzik eşliğinde sahneye koyan ekibimiz, Anadolu’yu yöre yöre gezerek kültürümüzün eşsiz güzelliklerini gözler önüne serdi. İki perde olarak tasarlanan gecede ilk olarak 40 kişilik müzisyen kadrosu ile Büyük Türkiye Orkestrası sahne aldı. Orta Asya’dan Edirne’ye kadar seçkin Türk ve Anadolu ezgilerini ustalıkla icra eden orkestra, 40 dakika sahnede kaldı ve Uğur’un ikinci perde de arayacağı motifleri ezgisel olarak aktardı.

İkinci perde de ise sahneyi dansçılarımız aldı. Hayatlarında ilk kez sahne tecrübesi yaşayan öğrencilerimiz, 8 ay boyunca aldıkları halk kültürü eğitimlerini ustalıkla icra ettiler. Muğla’dan Giresun’a, İzmir’den Ordu’ya, Edirne’den Burdur’a, Ardahan’dan Silifke’ye ve hatta Diyarbakır’a kadar adım adım Anadolu’nun yaşandığı gecede 13 yaşından 40 yaşına kadar tüm dansçılar aynı kurguda görev aldılar. Türkiye’de bu yaş grubuyla yapılan ilk proje olan Anadolu Rüyası, izleyici ve basından tam not aldı.

Bu yıl Uğur Okulları işbirliği ile yapılan projenin muhteşem gösterim gecesine Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Sn.Enver Yücel, Uğur Okulları Genel Müdürü Sn.Yücel Yücel, Uğur Okulları akademik kadrosu, yöneticileri, veli ve öğrencileri yoğun ilgi ve katılım gösterdiler. Ayrıca projeye İstanbul İl ve İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı destek verdiler.

Yardıma mı İhtiyacınız Var?